Ελένη Δημάκη - Personal & Executive Coach

Είμαι η Ελένη Δημάκη, Personal & Executive Coach και είμαι εδώ για εσένα που θέλεις να αναζητήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας Επιστήμης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην “Συμβουλευτική, Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Δια Βίου μάθηση”. Η επαγγελματική μου πορεία στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού ξεκίνησε στις αρχές του 2014, και κατά την διάρκεια ανακάλυψα πως αυτό που με ικανοποιεί επαγγελματικά είναι να υποστηρίζω ανθρώπους, που με την βοήθεια μου θα ξεκλειδώσουν την δυναμική τους και θα υποδεχτούν με χαρά τις αλλαγές που επιθυμούν.

Στην αρχή της καριέρας μου είχα την τύχη να διαχειρίζομαι project στελέχωσης θέσεων εργασίας και αυτό με έφερε σε επαφή με αμέτρητα βιογραφικά. Έχω συγκεντρώσει χιλιάδες ώρες συνεντεύξεων και αξιολογήσεων υποψηφίων προς εργασία και πλέον γνωρίζω πώς χρειάζεται να προετοιμαστεί κατάλληλα κάποιος για να διεκδικήσει την ιδανική θέση εργασίας για εκείνον.

Στο επόμενο επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησα τη θέση της Head of HR Solutions, όπου και εργάστηκα σε έργα ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού με πελάτες από κλάδους της Τραπεζικής, της Φαρμακευτικής και της Παροχής Υπηρεσιών. Η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα, αφού οι απαιτήσεις επέβαλλαν αλλαγές, προνοητικότητα και ευελιξία για να παραδοθεί το συμφωνημένο αποτέλεσμα.

Αυτό το level-up ήταν η αφορμή να αναζητήσω την εξειδίκευσή μου στο Coaching, επέλεξα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα του Athens Coaching Institute και να λάβω την πιστοποίηση μου στο Evidence – Based Coaching, αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης σε ότι πραγματικά σε καλύπτει.

Η τελευταία θέση εργασίας μου πριν γίνω Coach!

Ο συνδυασμός των παραπάνω και η επιθυμία μου για εξέλιξη με οδήγησαν στο μεγαλύτερο επαγγελματικό challenge που είχα βρεθεί έως το 2018, όπου επιλέχθηκα για τη θέση της People Manager, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες πολυεθνικές εταιρείες λιανικού εμπορίου. Εκεί ήρθα σε επαφή με ομάδες εργαζομένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαιδεύτηκα σε σύγχρονες μεθόδους του People Management και ανέλαβα την ευθύνη για την διαχείριση 150 εργαζομένων σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες σε συνδυασμό με το coaching για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την καλύτερη λειτουργία των ομάδων. 

Το Coaching Now είναι μια νέα αρχή!

Πιστεύω, όπως ανέφερα και παραπάνω, πως οι αλλαγές είναι εκεί έξω και περιμένουν να συμβούν και πως όλοι έχουμε μέσα μας μια κρυφή δύναμη. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο ταξίδι της ενεργοποίησης της κρυφής τους δύναμης και να δουν την ζωή τους να αλλάζει. Βασικός άξονας στην δραστηριότητα μου είναι η εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας για ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή.

Συνδυάζοντας την εκπαίδευση μου, την εμπειρία που απέκτησα μέσα από τις χιλιάδες παραγωγικές εργατοώρες, έχω σχεδιάσει ολοκληρωμένα προγράμματα για Business Coaching & Career Coaching που απεθύνονται σε σύγχρονους ανθρώπους που επιθυμούν να κατακτήσουν ή ακόμα και να ορίσουν έναν στόχο. Το δικό μου όραμα είναι να υποστηρίξω ουσιαστικά οποιονδήποτε θέλει να βοηθηθεί μέσα από την μεθοδολογία του Coaching. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην ανακάλυψη του αληθινού τους πάθους και στην εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας για την ισορροπία που χρειάζονται ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Στη μεθοδολογία μου έχω “παντρέψει” την εκπαίδευσή μου, την εμπειρίας μου και τις επιρροές μου με την ελληνική πραγματικότητα, ώστε να πετύχω τον στόχο μου.

Το Coaching Now είναι για σένα που θέλεις να σχεδιάσεις το επαγγελματικό σου μέλλον, με μέθοδο και με έναν πολύτιμο σύμμαχο δίπλα σου, για να  δουλέψεις προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Η Προσέγγισή Mου & Ο Ρόλος Του Ikigai

Είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλά βιβλία που κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο και έχει νόημα να διαβάσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από αυτά. Το ίδιο νόημα όμως έχει να βρούμε ένα και μόνο βιβλίο που θα αλλάξει το δικό μας κόσμο. Ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία αυτοβελτίωσης γιατί αναζητούσα πρακτικές και λύσεις που θα έδιναν έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας στην καθημερινότητα μου, κυνηγώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή. Δε μπορούσα να φανταστώ πως σε ένα από αυτά θα έβρισκα την απάντηση για τον τρόπο που ήθελα να σκέφτομαι, να λειτουργώ, να είμαι. Πιστεύω βαθιά πως η αξία σε όσα κάνουμε βρίσκεται στο πάθος που βάζουμε, και το ίδιο πάθος χρειάζεται για να αναζητήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. 

Το κίνητρο μου για την δουλειά μου δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το κίνητρο μου απέναντι στην ζωή και διαβάζοντας το βιβλίο Ikigai, των Garcia Hector και Miralles Francesc, διαπίστωσα πως αυτό που προσπαθούσα να περιορίσω ήταν αυτό ακριβώς που μπορούσε να ενώσει κάθε μου πλευρά. Το Ikigai αναφέρεται στον εσωτερικό λόγο ύπαρξης μας, σε αυτόν που κάποιοι έχουν βρει και άλλοι αναζητούν. Η έρευνα του βιβλίου στηρίζεται στην μακροβιότητα των κατοίκων της Οκινάουα και η απάντηση που τους κρατάει ενεργούς και ζωντανούς, δεν είναι άλλη από το ikigai. Ξεχώρισα το πρώτο βιβλίο τους και μαζί με το δεύτερο, “Η μέθοδος Ikigai“, η θέση μου κατάφερε να σχηματοποιηθεί και να χτίσει ένα καινούριο καθολικό μοντέλο στον τρόπο που λειτουργώ, ζω και εργάζομαι και να δημιουργήσω την μέθοδο που ακολουθώ. Θέλοντας, με το Coaching, να σε βοηθήσω να ενεργοποιήσεις την κρυφή σου δύναμη και να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς, στηρίζομαι σε δυο πρακτικές: 

  1. Στην αναγνώριση των πυρηνικών δυνάμεων του χαρακτήρα, βρίσκοντας έτσι την θετική ταυτότητα σου και κάνοντας συνειδητή χρήση των δυνάμεων σου.
  2. Στην δημιουργία του προσωπικού σου ikigai χάρτη που σε βοηθά να αναγνωρίσεις το αληθινό σου πάθος και δίνει έμπνευση σε κάθε πλευρά της ζωής σου.

Το Coaching είναι το κλειδί για να κατακτήσεις τους στόχους σου αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας.

Είμαι εδώ για να σε υποστηρίξω σε όλη την διαδρομή που αποφασίζεις να ακολουθήσεις για να συναντηθείς με την καλύτερη σου εκδοχή. Μέσα από την ανακάλυψη θετικών δυνάμεων και δεξιοτήτων, θα ενδυναμωθείς εργασιακά, θα ενισχύσεις το επαγγελματικό σου προφίλ και απόλυτα βιωματικά θα οδηγηθείς στην αλλαγή που επιδιώκεις!

Αυτό είναι το profile μου στο Linkedin

Ακολούθησέ με για να είμαστε σε επαφή και να έχεις άμεση πρόσβαση στο υλικό που θα μοιράζομαι.

ΥΓ: Κάτι επιπλέον που πρέπει να ξέρεις για εμένα είναι πως ασχολούμαι με τη συγγραφή, έχοντας εκδώσει το βιβλίο “Απλά και Δύσκολα” και έχοντας διακριθεί σε θεατρικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Αυτή την περίοδο δουλεύω μια συλλογή διηγημάτων και όνειρο μου είναι να γράψω ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης!

30'  Δωρεάν Συνάντηση Ενημέρωσης

Κάνε Εγγραφή Στο Newsletter & Πάρε Δωρεάν Το Ημερολόγιο Coaching Για Τη Νέα Χρονιά!