Οι 4+ 1 πιο συχνές ερωτήσεις για το Leadership

Οι 4+ 1 πιο συχνές ερωτήσεις για το Leadership…και οι απαντήσεις που δίνει το Coaching!

Leadership, το έχεις ή το αποκτάς;

Η ηγεσία είναι μια από τις 24 δυνάμεις του χαρακτήρα, υπάρχει μέσα μας μα έχει σίγουρα διαφορετική δυναμική στον καθένα μας. Ο Ηγέτης γεννιέται διαθέτοντας σε υψηλή κλίμακα τις απαραίτητες δυνάμεις του χαρακτήρα που μπορούν να τον οδηγήσουν στην καθοδήγηση μιας ομάδας. Διακρίνεται από πάθος, γενναιότητα, επιμονή, ωστόσο ο Ηγέτης γίνεται μόνο όταν η ίδια η ομάδα του επιτρέψει να ηγηθεί. Επομένως, η σωστότερη λέξη είναι ότι ο Ηγέτης αναδεικνύεται και η πραγμάτωση του ρόλου οφείλεται στον συγκερασμό των θετικών χαρακτηριστικών του με το ότι ακούει καλά τη φωνή των λοιπών μελών και τους κατευθύνει προς την επιτυχία.

Ποιο είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει κάθε Ηγέτης και γιατί;

Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν Ηγέτη είναι η πίστη. Η συνεχής υπενθύμιση του στόχου, η προσπάθεια που απαιτείται για να οδηγηθούν όλοι μαζί στην κατάκτηση του έρχεται μόνο αν ο ίδιος μένει πιστός και αφοσιωμένος στο όραμα του.

Ποια είναι τα στοιχεία ενός καλού Leader;
Το τρίπτυχο ενός Leader είναι η ενεργητική ακρόαση, η ικανότητα του να δίνει ξεχωριστά κίνητρα στο κάθε μέλος της ομάδας, ο προσανατολισμός στο αποτέλεσμα και φυσικά η επιβράβευση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει ένας Ηγέτης;

Το να χάσει την εμπιστοσύνη της ομάδας του. Εάν δεν υποστηρίζει το ρόλο του σε κάθε έκφανση τότε οι απώλειες που θα υπάρξουν θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανομοιογένεια μεταξύ της ομάδας, τις αποκλίσεις και την επιβράδυνση των απαιτούμενων δράσεων. Με απλά λόγια δε μπορεί κάποιος που ηγείται μιας ομάδας να παρουσιάζεται λέγοντας “δεν ξέρω τι θα κάνουμε.”

Ποια συμβουλή χρειάζεται κάθε μελλοντικός Ηγέτης;

Θα τον συμβούλευα να είναι ενημερωμένος με όσα σχετικά συμβαίνουν στον τομέα που δραστηριοποιείται, να ακολουθεί την εποχή του και τις αλλαγές ώστε να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά και να ακολουθήσει μια Coaching συνεργασία για να μπορέσει να μένει ενεργοποιημένος καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής που θα ακολουθήσει. Και αυτό συνεπάγεται με τον διαρκή ανακαθορισμό των στόχων, την συνεχή κινητοποίηση και την αφοσιώση μέσα από την υποστήριξη του Coach.

Ελένη Δημάκη.

 

Ελένη Δημάκη, Personal & Executive Coach

Ελένη Δημάκη, Personal & Executive Coach

Είμαι η Ελένη Δημάκη, πιστοποιημένη Coach και πτυχιούχος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε κάθε σου ερώτηση σχετικά με το Coaching και πως μπορείς να το βάλεις στη ζωή σου!

Κλείσε Μια Δωρεάν Συνάντηση Γνωριμίας!

Τι Είπαν Οι Ωφελούμενοι Του CoachingNow

30'  Δωρεάν Συνάντηση Ενημέρωσης

Κάνε Εγγραφή Στο Newsletter & Πάρε Δωρεάν Το Ημερολόγιο Coaching Για Τη Νέα Χρονιά!